Gå direkt till innehållet

Funderar du på om rekonstruktion är något för ditt företag?

Tveka inte att ställa dina frågor till oss. Det enda vi arbetar med är företagsrekonstruktioner, så vi vet med andra ord det allra mesta om vad som gäller. Hoppas vi hörs!

Företagsrekonstruktion

Tankar kring företagarnas artikel angående de ökande konkurserna

Företagarnas chefekonom Daniel Wiberg skrev i augusti en artikel om att de ökande konkurserna är oroade och att de för ofta fick följdeffekter i form ekonomiska bakslag för ställföreträdare och ägare i företag. En lösning som presenteras är ett slopande av det företrädaransvaret som ges för i princip alla skatteskulder. I korthet nämner också Wiberg att de möjligheter till företagsrekonstruktion som finns är krångliga och utdragna vilket leder till att relativt få företagsrekonstruktioner lyckas.

Öka medvetenheten kring företagsrekonstruktioner

Problematiserandet av att för få företagsrekonstruktioner lyckas borde istället ta sin utgångspunkt i att för få företag genomför en företagsrekonstruktion. Detta förhållande är i sig ett resultat av att medvetenheten om företagsrekonstruktion är alltför låg vilket ofta leder till att en företagsrekonstruktion påbörjas i ett alltför sent skede, i de fall de påbörjas.

Lyckade rekonstruktioner genom att ansöka i tid

Mot bakgrund av att konkurserna har börjat öka på ett påtagligt sätt så är det av allra största vikt att företag i Sverige nås av relevant information om vad det finns för alternativ då resultat eller likviditeten inte är det man önskar. Ju tidigare man påbörjar en företagsrekonstruktion desto större chans har man genomför den med en lyckad utgång och är man också tidigt ute så hinner man som företrädare eller ägare av ett bolag ta ett välgrundat beslut gällande att påbörja en företagsrekonstruktion samt hur man som företagare avser att den ska genomföras. Är man också ute i god tid så kan man slippa negativa effekter på den personliga ekonomin om det ändå blir en konkurs.

Få tips & fakta om rekonstruktion direkt i inboxen

Prenumerera så skickar vi ett mail varje gång vi publicerat nya, matnyttiga artiklar.